Campagnolo Super Record WRL

Pár detailů k této loňské novince z Vicenzy. 

Malý report k bezdrátu od Campy

Ženy mají své šperky, muži zase ty své. Tento nový Super Record od Campagnolo je přesně z řady těch mužských šperků. Sami víte, jak to jako cyklisté máme, nepotřebujeme zase tolik toho materiálna jako spíše ujetých kilometrů v sedle, ale osazení našeho kola často vyžaduje trochu péče a investice. 

V případě nového Super Recordu bude muset našinec šáhnout ještě o něco hlouběji do portmonky, ale tak to v případě "campy" platilo již od nepaměti, ať se to týkalo sebemenších maličkostí, jak na kole, tak i v dílně. Dle prvních dojmů, ale za své vynaložené peníze, dostanete pochopitelně vrchol lidského (italského) umu a snahy!

Sada je dostupná pouze již jen pro kotoučové brzdy, nicméně po nedávném uvedení nové C68čky pro ráfkové brzdy, uvidíme, jak dlouho budou ve Vicenze odolávat s variantou i pro ráfkové brzdy.

Dále následuje fotodokumentace váhových údajů, přece jen i ty špičkové sady dnes nejsou úplní váhoví střízlíci díky kotoučům, elektronice a bateriím. Já pamatuju ještě dřevní doby mechanických sad na ráfkových brzdách, na které nelze nevzpomenout, kdy špičkový Super Record vážil lehce přes 1900g a tehdejší optikou by si zapřisáhlý "gramař" musel dnes trochu ťukat na čelo vzhledem k vynaloženým finančním prostředkům. Nicméně jak už víme, doba pokročila a lid si žádá elektřinu a kotouče a servismani si mnou ruce nad čistotou a absencí bowdenů. Naštěstí stále existují pacienti jako já, kteří nedají dopustit na mechanický chod a "cvak" přeřazení, stále existují lidé, kteří berou kolo jako terapeutickou pomůcku a nechtějí svou mysl dále zatěžovat další zbytečnou myšlenkou, zda je něco a na kolik vlastně nabité to je. Pravdou zůstává, je nás málo, výrobci špičkových rámů nám už tancují na hrobech a produkují jen další nové verze jen pro elektriku, ale my to nevzdáváme, a na ten svůj nový (mechanický) Super Record budeme muset ještě počkat. Zpátky ale k novince, celková váha se vyšplhala na cca 2,571 g což je podobná hodnota jako od rivalů SRAM Red AXS nebo Shimano Dura-Ace R9200.